У МОЗ прокоментували різкий стрибок смертності від СOVID-19

Читать на русском
В Україні через СOVID-19 за добу померли 27 осіб. Це люди старше 60 років або з групи ризику.

В Україні за минулу добу різко збільшилася кількість смертельних випадків від коронавірусу - 27. Це на 15 осіб більше, ніж днем ​​раніше. Більша частина померлих - люди старше 60 років.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу в п'ятницю, 3 липня.

У МОЗ пояснили, що робити в разі відмови проведення безкоштовного ПЛР-тестуУ разі відмови в проведенні безкоштовного тесту на COVID-19 українці повинні звертатися на гарячі лінії місцевих департаментів або МОЗ.

За його словами, більшість померлих були людьми похилого віку, з групи ризику або мали супутні захворювання.

«У нас знову велика кількість летальних випадків через COVID-19 за добу - 27. Велика частина цих летальних випадків - це люди, які мали вік більше 60-65 років, або з групи ризику, які мали супутні захворювання: серцево-судинні захворювання, цукровий діабет. Ці люди пішли з життя через COVID-19», - розповів міністр.

Степанов закликав українців з групи ризику слідувати рекомендаціям МОЗ, щоб не стати жертвою пандемії.

«Зараз я звертаюся до людей, які старші за 65. Дуже вас прошу: користуйтеся рекомендаціями Міністерства охорони здоров'я, користуйтеся масками, користуйтеся антисептиками, дотримуйтесь соціальної дистанції. COVID-19 може бути зовсім поруч і він може вас заразити, і це може коштувати вам і здоров'я і життя, як показують ці цифри», - додав він.

Нагадаємо, за добу в Україні виявили 876 нових випадків коронавірусу. Всього з початку епідемії COVID-19 підтвердили у 46 763 осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: