Транзит російського газу Україною скоротився вдвічі

Читать на русском
Обсяг російського газу, що транспортується українською ГТС з початку поточного року, склав 20 млрд кубометрів, що на 46 відсотків менше ніж в аналогічний період минулого року (36,9 млрд кубометрів).

Обсяг російського газу, що транспортується українською ГТС з початку поточного року, склав 20 млрд кубометрів, що на 46% менше ніж в аналогічний період минулого року (36,9 млрд кубометрів).

Про це повідомляє Оператор ГТС України.

У січні-травні 2020 року середній добовий режим транзиту склав 132 млн кубометрів газу, а з березня зафіксувався на рівні 150−155 млн кубометрів на добу.

«За збереження такого темпу річний обсяг транзиту може скласти 52−55 млрд кубометрів, що стане найнижчим показником за всю історію ГТС України», — зазначили у компанії.

Разом з тим, з початку 2020 року Газпром повністю оплачує заброньовані потужності для транзиту газу з РФ (65 млрд кубометрів на 2020 рік). Зі свого боку ОГТСУ виконує всі добові заявки й надалі забезпечуватиме безперебійність транспортування газу до європейських країн.

Нагадаємо, російський «Газпром» в середу, 27 травня, відновив транзит газу по газопроводу Ямал-Європа через Польщу.

Як відомо, Федеральне мережеве агентство Німеччини відмовило Nord Stream 2 AG у висновку проекту «Північний потік - 2» з-під дії правил газової директиви Євросоюзу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: