ВООЗ повідомила про потребу в понад 30 млрд дол. на боротьбу з пандемією

Читать на русском
Всесвітня організація охорони здоров'я повідомила про потребу в 31 млрд доларів інвестицій на боротьбу з коронавірусом.
REUTERS - Pierre Albouy

ВООЗ необхідно 31,3 млрд доларів інвестицій на розробку вакцин, засобів діагностики і терапії для боротьби з коронавірусом в рамках ініційованого міжнародного партнерства ACT-Accelerator.

Про це повідомила в п'ятницю, 26 червня, женевська штаб-квартира ВООЗ.

ВООЗ заявила про погіршення ситуації з коронавірусом в ЄвропіУ багатьох країнах Європи пандемія коронавірусу як і раніше знаходиться в активній фазі. Показник нових випадків зараження знаходиться в середньому на позначці 17-20 тисяч випадків в день.

В рамках цієї ініціативи планується поставити в країни з низькими і середніми доходами на душу населення до середини 2021 року 500 млн діагностичних тестів і 245 млн комплектів терапевтичних засобів. Також передбачається забезпечити ці держави 2 млрд доз вакцин від коронавірусу, які зараз розробляються, а половину цієї кількості планується направити до середини майбутнього року.

«Для того, щоб досягти цієї мети, згідно з поданими планам, потрібне фінансування в 31,3 млрд доларів на діагностичні і терапевтичні засоби, а також вакцини», - йдеться в повідомленні.

У ВООЗ уточнили, що 3,4 млрд доларів вже пообіцяли направити на рахунок організації. Зважаючи на це, необхідні додатково 27,9 млрд, включаючи 13,7 млрд для покриття негайних потреб, підкреслили в ВООЗ.

Нагадаємо, раніше ВООЗ попередила про нову небезпечну фазу пандемії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: