В ООН підрахували безробіття серед молодих людей через COVID-19

Читать на русском
У світі через пандемію коронавірусу залишилася без роботи кожна шоста людина віком до 29 років.

У світі через пандемію коронавірусу залишилася без роботи кожна шоста людина віком до 29 років.

Про це повідомляє Міжнародна організація праці (МОП) в середу, 27 травня.

«Економічна криза через COVID-19 вдарила по молоді - особливо по жінках - причому сильніше і швидше, ніж з будь-якої іншої групи», - сказав гендиректор організації Гай Райдер.

У МОП вказали, що наслідки пандемії не тільки привели до значних втрат своїх робочих місць молоддю, а й «порушила систему освіти і навчання, створила значні перешкоди для тих, хто прагне потрапити на ринок праці або змінити роботу».

Організація підрахувала, що 178 млн осіб віком до 29 років були зайняті до кризи у сферах, які найбільш постраждали в результаті пандемії, зокрема в роздрібній торгівлі та туризмі. Майже 77% молоді, яка працювала до пандемії, були влаштовані неофіційно.

«Близько половини молодих студентів повідомили про ймовірне відстрочення завершення своїх нинішніх курсів, тоді як 10% з них очікують, що взагалі не зможуть завершити своє навчання», - сказано в доповіді МОП.

В свою чергу, ті, хто зберіг свої робочі місця, зіткнулися із скороченням числа робочих годин. Так, в середньому цей показник зменшився на 23%.

Організація у зв'язку із ситуацією закликала до термінових, масштабних і цілеспрямованих політичних заходів з підтримки молоді.

Нагадаємо, кількість офіційно зареєстрованих безробітних в Україні перевищила 500 тисяч осіб. Це на 64% більше, ніж роком раніше.

У США число безробітних наближається до 40 мільйонів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: