Царевич оскаржить своє звільнення в суді

Читать на русском
29 вересня Президент Петро Порошенко підписав указ про звільнення судді Оксани Царевич у зв'язку з порушенням присяги.

Оксана Царевич звільнена з посади судді Печерського районного суду Києва подала позов до Вищого адміністративного суду України, в якому оскаржує порушення присяги.

Про це повідомили в прес-службі Вищого адміністративного суду України, передає «Слово і Діло».

За інформацією прес-служби ВАСУ, Царевич подала позов до Президента України, який своїм указом звільнив її з посади судді Печерського районного суду Києва. В суді додали, що позов до Глави держави був представлений ще 30 вересня.

Нагадаємо, 29 вересня Президент Петро Порошенко підписав указ про звільнення судді Оксани Царевич у зв'язку з порушенням присяги.

Вища рада юстиції 15 вересня вирішила внести подання Президенту про звільнення судді Печерського районного суду Києва Оксана Царевич у зв'язку з порушенням присяги.

У січні 2016 року прокуратура міста Києва передала до суду обвинувальний акт щодо суддів Печерського районного суду столиці Оксани Царевич та Віктора Кицюка, підозрюваних у винесенні завідомо неправосудних рішень проти активістів «Автомайдану».

4 березня 2015 року Верховна Рада абсолютною більшістю голосів зняла суддівський імунітет із Сергія Вовка, Оксани Царевич та Віктора Кицюка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: