Аеропорт «Жуляни» скорочує половину співробітників

Читать на русском
Київський аеропорт імені Сікорського («Жуляни») схвалив рішення щодо скорочення половини співробітників для порятунку підприємства від банкрутства.
Фото: facebook.com/airportkiev

Київський аеропорт імені Сікорського («Жуляни») схвалив рішення щодо скорочення половини співробітників для порятунку підприємства від банкрутства.

Про це повідомляє пресслужба аеропорту у вівторок, 30 червня.

«Міжнародний аеропорт «Київ» починає поетапне скорочення своїх співробітників, на тлі глибокої кризи, в якій опинилася авіаційна галузь через пандемію коронавірусу, що сприяє різкому падінню авіаперевезень і зниженню пасажиропотоку. Накопичення проблем супроводжувалося і відсутністю будь-якої реакції та допомоги від уряду, профільного міністерства, а також влади Києва. Нагадаємо, що керівництво Міжнародного аеропорту Київ постійно звертається за допомогою до влади, але належної і своєчасної реакції так і немає», - сказано в повідомленні.

В аеропорту працюють близько двох тисяч осіб, а в суміжних підприємствах, які співпрацюють з ним, - ще 8 тисяч.

«Аеропорт «Київ» - це другий за пасажиропотоком аеропорт України, це майже 3 млн пасажирів і 30 тисяч рейсів на рік. Це другий, за кількістю відрахувань до бюджету Києва, платник податків серед комунальних підприємств міста. Це улюблена робота для тисяч людей, візитна картка і гордість столиці. Банкрутство аеропорту «Київ» матиме катастрофічні наслідки для міжнародного іміджу, авіаційної галузі України, економіки і ринку праці в цілому», - продовжує прес-служба.

Гендиректор компанії Майстер-Авіа Олег Левченко заявив, що повернення на докарантинний рівень перельотів відбудеться тільки через декілька років.

Раніше аеропорт «Бориспіль» оприлюднив правила на час карантину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: