Степанов роз'яснив скасування самоізоляції для приїжджих

Читать на русском
Скасування самоізоляції в Україні. Кабмін дозволив не проходити самоізоляцію приїжджим з-за кордону або з ОРДЛО тільки в тому випадку, якщо людина здасть ПЛР-тест на коронавірус і він буде негативним.
reuters.com

Після приїзду з-за кордону або перетину пунктів в'їзду на тимчасово окупованих територіях не проходити самоізоляцію в Україні можуть ті громадяни, хто отримає негативний ПЛР-тест.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу в понеділок, 29 червня.

Він нагадав, що на засіданні 25 червня Кабінет міністрів затвердив наступні зміни: якщо людина приїжджає з тимчасово окупованих територій, або приїжджає з-за кордону, так званої «червоної» зони, то потрібно встановити додаток «Ді вдома», і пройти 14-денну самоізоляцію.

«Але якщо на території України вони здадуть ПЛР-тест, який виявиться негативним, в такому випадку самоізоляцію їм проходити не потрібно», - сказав міністр.

Степанов уточнив, що можуть не проходити самоізоляцію випускники, які приїжджають з ОРДЛО здавати ЗНО.

«На сьогоднішній день у нас самоізоляцію або обсервацію не повинні проходити виключно діти, які приїжджають з тимчасово окупованих територій здавати ЗНО або вступати до українських вишів», - повідомив він.

Нагадаємо, Україна все ще входить до списку країн «червоної зони». Так, за минулу добу коронавірус в Україні підтвердили у 646 осіб.

26 червня з України вилетів перший чартерний рейс з туристами після відновлення авіасполучення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: