Степанов не виключає посилення карантину в 13 областях

Читать на русском
Посилити карантин можуть в 13 областях України. Обмеження можуть стосуватися роботи міського транспорту, спортивних та дошкільних установ.

У 13 областях України спостерігається збільшення нових випадків COVID-19. Через це регіональні комісії ТЕБ та НС можуть прийняти рішення щодо посилення карантину.

Про це під час брифінгу 27 червня повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

За його словами, посилити карантин можуть через зростання нових випадків коронавірусу, а також через заповненість лікарняних ліжок.

Посилення карантину: чи готове суспільство до продовження дії обмеженьСтавлення до українців до карантину змінилося й суспільство вимагає більше економічних компенсаторів, вважає експерт.

«В умовах адаптивного карантину, ви бачили зростання в деяких областях, збільшення нових випадків, погіршення динаміки, різке заповнення ліжок в лікарнях, виділених під COVID-19. Критерії, які визначені в постанові - вони збільшені в 13 областях - це і західні області, це і Київ. Тому, буде відповідне подання від санітарних лікарів областей і на регіональній комісії ТЕБ та НС, які вже будуть приймати рішення про посилення карантинних заходів на території того чи іншого регіону», - заявив міністр.

При цьому Степанов уточнив, що посилення карантину може стосуватися роботи міського транспорту, спортивних та дошкільних установ.

Нагадаємо, в Україні 27 червня зафіксовано вже понад 42 тисяч випадків COVID-19, за добу - ще 948 нових хворих.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: