Цьогоріч пенсію проіндексують тричі – Третьякова

Читать на русском
Очільниця комітету Верховної ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова розповіла, що тричі у 2020 році пенсія буде проіндексована.

Очільниця комітету Верховної ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова розповіла, що тричі у 2020 році пенсія буде проіндексована.

«Тричі в цьому році пенсія буде проіндексована. Можливо, відсоток індексації буде менше, ніж розраховував попередній уряд. Тому, що формула 50/50 (ми теж її ухвалили)– це половина від величини інфляції і половина від відсотка зростання заробітної плати. А інфляція в 13-18% – це не інфляція в 3-5%, яку ми спостерігаємо зараз. Що стосується мінімальної заробітної плати, то вона цьогоріч теж зросте двічі – з 1 липня, і з 1 грудня. І все це закладено в бюджет», – розповіла вона ZN.UA.

У кого та наскільки зростуть пенсії в березніПроіндексують пенсії за віком, за вислугою років та ще декільком категоріям громадян. Індексація не торкнеться пенсій держслужбовців, науковців, помічників нардепів.

Також за її словами, депутати шукають формат перезавантаження ПФУ.

«Один з варіантів – ліквідація Пенсійного фонду та передача його функцій Мінфіну або Держказначейству. Або перетворення ПФУ разом із фондами соціального страхування і безробіття в Національне страхове агентство», – розповіла нардеп.

Нагадаємо, Гончарук анонсував аудит Пенсійного фонду.

Раніше Пенсійний фонд України оприлюднив дані щодо кількості пенсіонерів та середнім розміром пенсій станом на 1 січня 2020 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: