В Одесі закрили пляж біля затонулого танкера

Читать на русском
В Одесі закрили пляж біля танкера Delfi. Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій закрила місцевий пляж через витік нафтопродуктів.

Одеська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій закрила місцевий пляж через витік нафтопродуктів із затонулого поблизу танкера Delfi.

«У зв'язку з витоком нафтопродуктів з танкера, а також з огляду на інформацію Держекоінспекції в Одеській області про перевищення нормативів гранично допустимих концентрацій нафтопродуктів і забруднення води в районі траверсів 10 і 10а пляжу Дельфін, комісія прийняла рішення про обмеження доступу відпочиваючих на пляж в цьому районі узбережжя», - інформує пресслужба міськради Одеси.

Нагадаємо, 21 червня із затонулого біля узбережжя Одеси танкера вилилося пальне. Пляма поширилася в сторону пляжу з відпочивальниками.

Як відомо, 22 листопада 2019 поблизу Одеси сів на мілину танкер Delfi, власник якого не дозволяв екіпажу залишити судно, а рятувальні катери не могли підійти до нього через шторм.

Пізніше аналізи показали перевищення допустимої концентрації нафтопродуктів у воді в 53 рази.

Держекоінспекція Кримсько-Чорноморського округу прозвітувала, що вміст нафтопродуктів у воді на місці аварії перевищує гранично допустиму концентрацію в 157 разів.

В ОГП нагадали, що власник судна мав до 31 березня 2020 року здійснити заходи для підйому та видалення затонулого танкера з акваторії Одеського морського порту. 1 квітня 2020 року Венедіктова взяла справу на контроль.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: