У МОЗ оновили список країн «червоної зони»

Читать на русском
Країни червоної зони через коронавірус. До оновленого списку МОЗ України увійшли понад півсотні держав.
REUTERS/Yiannis Kourtoglou

Міністерство охорони здоров'я України опублікувало оновлений список країн з високою захворюваністю коронавірусом - до переліку потрапили понад 50 держав.

Про це повідомила пресслужба МОЗ у п'ятницю, 26 червня.

З найбільш популярних для туристів країн до «червоної» зони потрапили: США, Бельгія, Росія, Португалія, Франція, Ізраїль, Канада, Єгипет, Молдова, Іспанія, Швеція і Великобританія.

Лише за останні три дні цей список поповнився такими державами: Антигуа і Барбуда, Єгипет, Іспанія, Швеція, Великобританія, Ірак, Бангладеш.

Відзначимо, Україна поки теж залишається країною «червоної зони». Показник захворюваності коронавірусом на 100 тисяч населення - 50,6 випадків.

Як відомо, країнами з широким розповсюдженням COVID-19 вважаються ті, в яких кількість активних випадків зараження становить понад 40 осіб на 100 тисяч населення. Після їх відвідин необхідно проходити двотижневу обсервацію або самоізоляцію.

Люди, що прибувають до України з «зеленої зони», можуть не проходити двотижневу самоізоляцію. Іноземці з усіх країн повинні мати поліс медичного страхування, який покриває витрати на лікування COVID-19.

Нагадаємо, раніше Україна також входила до списку країн «червоної зони».

Сьогодні стало відомо, що українцям все ж можуть дозволити в'їзд до країн ЄС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: