Іноземцям дозволили відкривати рахунки в українських банках

Читать на русском
Рахунки в банках України зможуть відкривати іноземці. Кабінет міністрів починає експериментальний проєкт з впровадження електронного резидентства.

Кабінет міністрів схвалив постанову «Про реалізацію експериментального проєкту з впровадження та реалізації в Україні електронного резидентства».

Рішення було схвалено під час засідання уряду в четвер, 25 червня.

Інвестиційний клімат: що є перешкодою для притоку іноземних грошей в УкраїнуДля покращення інвестиційного клімату в Україні повинна прискоритися судова реформа та боротьба з корупцією, вважає експерт.

У пояснювальній записці сказано, що мета постанови - впровадження механізму отримання зацікавленими іноземцями та особами без громадянства статусу електронного резидента. Це буде відбуватися без необхідності залишення країни проживання і приїзду до України.

Іноземці зможуть отримувати в режимі онлайн адміністративні послуги та здійснювати інші дії як в Україні, так і за її межами.

«Електронний резидент отримує можливість відкрити рахунок у банку тощо, отримувати в онлайн-режимі адміністративні послуги, укладати електронні договори тощо», – сказано в документі.

В уряді зазначають, що така можливість для іноземців позитивно вплине на інвестиційний клімат в Україні, активізацію і подальший розвиток національної економіки, збільшення ВВП, збільшення надходжень до державного бюджету тощо.

Нагадаємо, українським банкам заборонили брати пеню за прострочені платежі під час карантину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: