Договори між Україною та РФ: чи варто зменшувати договірну базу

Читать на русском
Олег Ліснийполітолог

Договірна база України з Росією за шість років зменшилася майже на третину і буде скорочуватися до мінімального рівня, як заявив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар. У коментарі «Слово і діло» політолог Олег Лісний зауважив, що подальше розірвання договорів між Україною та РФ продемонструє дипломатичну позицію української сторони.

«Ми повинні бути чесними. Якщо в нас анексували територію, якщо в нас війна на Донбасі відбувається не просто за підтримки, а за безпосередньої участі російських військ, то ми повинні й на дипломатичному рівні демонструвати своїм міжнародним партнерам свою позицію. Тому це (подальше розірвання договорів між Україною та РФ – ред.) позитивний крок», – сказав Лісний.

Україна скоротить кількість договорів з РФ до мінімуму – МЗСДипломатичні відносини з Росією. МЗС України відмовиться від більшості договорів з РФ.За шість років їх стало менше на півтори сотні.

Водночас політолог відзначив, що розірвання договорів із РФ не скасовує тих зобов’язань, які були окреслені.

«Закон не має зворотної сили, і жодні процеси не завершаться», – додав Олег Лісний.

Відмітимо, МЗС враховує необхідність дотримання всіх процедур виходу або припинення дії договору, щоб потім не було двоякого трактування з питань комерційної торгівлі.

Нагадаємо, раніше в МЗС зажадали посилити санкції проти РФ за новий «референдум» на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: