Іран назвав умови передачі Україні чорних скриньок

Читать на русском
Тегеран готовий направити Києву чорні скриньки збитого лайнера МАУ, якщо Україна зможе забезпечити технічні умови для їх розшифровки.
epa european pressphoto agency

Тегеран готовий направити Києву чорні скриньки збитого лайнера МАУ, якщо Україна зможе забезпечити технічні умови для їх розшифровки.

Про це заявив міністр доріг і міського розвитку Ірану Мохаммад Есламі, повідомляє Tasnim.

Як наголосив Есламі, питання передачі самописців Україні або Франції є «технічним, а не політичним». Він стверджує, що раніше українська сторона не мала достатніх технічних можливостей, однак тепер вони є.

«Належна співпраця в цьому питанні передбачає розшифрування чорних скриньок в Україні в присутності експертів ІКАО (Міжнародної організації цивільної авіації). Але якщо умови не будуть надані, то ми разом займаємося розшифруванням у Франції», - зазначив міністр.

Есламі також зазначив, що розшифрування самописців в будь-якому випадку передбачає присутність представників Ірану і України, а також компанії - виробника повітряного судна.

Раніше стало відомо, що іранська влада вирішила не відправляти до України бортові самописці пасажирського літака МАУ, який помилково збили в січні.

Нагадаємо, що раніше міністр оборони Ірану Амір Хатамі повідомив, що винним в авіакатастрофі літака Міжнародних авіаліній України є оператор ракетної системи.

Також повідомлялося, що Іран через коронавірус призупинив розшифровку чорних скриньок літака МАУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: