Зеленський попросив Трюдо прискорити процес отримання Україною безвізу

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо провели телефонну розмову і обговорили спрощення візового режиму між країнами.
Фото Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо провели телефонну розмову і обговорили спрощення візового режиму між країнами.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ в понеділок, 15 червня.

Так, Зеленський висловив надію на досягнення прогресу в процесі поступової лібералізації Канадою візового режиму для громадян України та запропонував прискорити відповідну двосторонню роботу на рівні урядів.

«Ми вже зараз маємо окреслити тимчасові рамки початку двостороннього візового діалогу. Чи можемо почати спрощення візового режиму з окремих категорій громадян, наприклад молоді, студентів, як говорили в Торонто торік. Очікуємо прибуття в Україну групи канадських експертів для моніторингу стану відповідності України візовим критеріям Канади», - запропонував Зеленський.

У відповідь Трюдо зазначив, що, попри складну ситуацію, зараз є можливість переглянути візовий режим для його лібералізації, і над цим треба працювати.

Також глава канадського уряду і Зеленський також обговорили заходи обох країн щодо протидії коронавірусу і можливості співпраці для подолання пандемії.

«Ми вдячні за гуманітарну допомогу Канади для протидії захворюванню в Україні по лінії Гуманітарного фонду ООН розміром 500 тисяч канадських доларів», - сказав Зеленський.

Раніше з Канади спецрейсом евакуювали понад 250 українців.

Також нагадаємо, ЗСУ отримали апарати ШВЛ від Канади і ООН.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: