В Україні з понеділка посилять контроль за карантином

Читать на русском
Карантин в Україні. Поліція і Держспоживслужба з 22 червня почнуть більш жорстко реагувати на порушення.
kmu.gov.ua

МОЗ, Нацполіція і Держспоживслужба посилять контроль за дотриманням карантинних заходів, спрямованих на боротьбу з COVID-19.

Відповідне доручення на позачерговому засіданні Кабміну в п'ятницю, 19 червня, дав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Війна без зброї: чому людству не вдасться перехитрити коронавірусЦіну, яку державам довелося заплатити за приборкання пандемії коронавірусу і зниження показника смертності, ще тільки належить визначити.

За його словами, сьогодні Україна фактично знаходиться перед початком чергової хвилі зараження COVID-19. Прем'єр заявив, що не бачить інших способів зупинити пандемію коронавірусу, крім дотримання протиепідемічних норм.

У зв'язку з цим Кабмін посилить контроль за дотриманням карантину.

«Ми будемо посилювати контроль за дотриманням протиепідемічних заходів. Звертаюся до пана Віктора Ляшка: в регіони має виїжджати керівництво МОЗ на чолі з головним санлікарем. Також повинен бути посилений контроль з боку Нацполіціі, з боку Держспоживслужби. Всі наради були проведені, далі ми будемо діяти жорсткіше для того, щоб українці були в безпеці», - сказав прем'єр.

Як зазначив глава МОЗ Максим Степанов, посилення реакції з боку поліції і Держспоживслужби має розпочатися вже з найближчого понеділка. За його словами, це необхідно для того, щоб не допустити італійського або іспанського сценаріїв в Україні.

Нагадаємо, в Україні три дні поспіль фіксують рекордну кількість нових випадків коронавірусу. За минулу добу - майже тисяча хворих.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: