У Чорне море увійшов десантний корабель США

Читать на русском
За інформацією відомства, американський десантний корабель Oak Hill увійшов до акваторії Чорного моря і приєднався до ракетного есмінця USS Porter DDG78.
wikimedia.org

Десантний корабель Сполучених Штатів USS Oak Hill (LSD-51) увійшов до акваторії Чорного моря ввечері, 18 червня. На борту судна перебувають морські піхотинці з персоналом десантно-штурмового загону.

Про це повідомляє пресслужба Військово-морських сил США.

За інформацією відомства, американський десантний корабель Oak Hill увійшов у Чорне море й приєднався до ракетного есмінця USS Porter DDG78, який прибув сюди ще два дні тому.

За словами командира бойової амфібійної групи Батаан Ленса Лешера, Oak Hill разом з есмінцем підвищить безпеку в акваторії моря та розширять взаємодію з регіональними партнерами.

Зараз на десантному кораблі перебувають піхотинці 26-го морського експедиційного загону та персонал штурмового десантного загону.

Відзначимо, Oak Hill введений до складу флоту США в 1996 році. Водотоннажність його становить 19 тисяч тонн, довжина і ширина - 186 і 26 метрів відповідно. Швидкість такого судна - 25 вузлів. Корабель здатний взяти на борт 500 військових, а також є можливість розміщення двох танків Абрамс.

Раніше ЗСУ випробували ракети для знищення бойових кораблів.

Також нагадаємо, на понад 20 кораблях ВМС США виявили випадки коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: