Захворюваність на COVID-19 в Україні за місяць зросла вдвічі – МОЗ

Читать на русском
Захворюваність на COVID-19 в Україні за місяць зросла вдвічі. Сьогодні фіксують понад 800 випадків коронавіруса за добу, місяцем раніше було понад 400.

Протягом місяця захворюваність коронавірусом в Україні зросла в два рази. Основною причиною в МОЗ називають ігнорування правил карантину.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу у четвер, 18 червня.

Війна без зброї: чому людству не вдасться перехитрити коронавірусЦіну, яку державам довелося заплатити за приборкання пандемії коронавірусу і зниження показника смертності, ще тільки належить визначити.

«Якщо ми проаналізуємо цифри, які ми бачимо за останній тиждень, і порівняємо це навіть з місячної давністю, то кількість захворювань за добу у нас виросла в два рази. Це все результат того, що українці повністю «скасували» карантинні обмеження. Я вважаю, що нам треба вже задуматися і вдуматися в ці цифри, які ми оголошуємо щодня за кількістю захворювань і смертей», - сказав він.

У свою чергу, головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що в Україні одна з кращих ситуацій з коронавірусом в світі, проте за останній тиждень стрімко збільшується кількість заражень.

Нагадаємо, в Україні два дні поспіль фіксується рекордна захворюваність коронавірусом. За минулу добу виявлено 829 нових випадків. Всього з початку епідемії в Україні захворіли 34 063 особи, з них померло 966, а 15 447 - одужали.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: