В Одеській області через коронавірус ізолювали цілий район

Читать на русском
Епідеміологічна ситуація з коронавірусом в Одеській області погіршилася в самій Одесі, Подільському та Болградському районах.
Нацполіція

Епідеміологічна ситуація з коронавірусом в Одеській області погіршилася в самій Одесі, Подільському та Болградському районах.

Про це повідомляє пресслужба Болградської РДА.

Коронавірус в Україні: які регіони найкраще підготовлені до пандеміїПо Україні середня забезпеченість лікарень обладнанням становила 84,7 відсотка, засобами індивідуального захисту – 72,9 відсотка, забезпеченість персоналом – 83,9 відсотка.

У зв'язку з цим з четверга, 18 червня, в Болградському районі посилено заходи з протидії поширенню COVID-19.

Таке рішення ухвалили, зважаючи на те, що на території району зареєстровано 84 випадки захворювання.

Зазначається, що з 18 червня до особливого розпорядження в районі заборонено регулярні і нерегулярні пасажирські перевезення автотранспортом, а з 22 червня - функціонування ринків, роботу суб'єктів господарювання, що передбачає прийняття відвідувачів, у тому числі підприємств громадського харчування (ресторанів, кафе, літніх майданчиків тощо), закладів культури, торговельного та побутового обслуговування населення та інше.

За словами голови Одеської ОДА Максима Куцого, протягом тижня на 130 людей зросла кількість хворих на COVID-19 в області, причому найбільші осередки зафіксовані в Одесі - 291, у Болградському та Подільському районах - відповідно 84 і 447. Загальна кількість пацієнтів досягає 1161, «активних» випадків - 648, одужали 513 осіб.

Через складну епідемічну ситуацію в Болградському районі закриті на карантин села Дмитрівка і Кринична, а в Ізмаїльському районі - село Первомайське. Туди направлена ​​група експертів-епідеміологів.

Раніше в МОЗ заявляли, що протягом місяця захворюваність на коронавірус в Україні зросла вдвічі. Основною причиною в МОЗ називають ігнорування правил карантину.

Нагадаємо, в Україні два дні поспіль фіксується рекордна захворюваність коронавірусом. За минулу добу виявлено 829 нових випадків. Всього з початку епідемії в Україні захворіли 34 063 особи, з них померло 966, а 15 447 – одужали.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: