У Кабміні навели два сценарії розвитку після коронавірусу

Читать на русском
В уряді розглядають два альтернативні сценарії розвитку економіки України з урахуванням наслідків поширення коронавірусу — оптимістичний і кризовий.
Кабінет міністрів

В уряді розглядають два альтернативні сценарії розвитку економіки України з урахуванням наслідків поширення коронавірусу — оптимістичний і кризовий.

Про це повідомили в пресслужбі Кабміну.

При цьому оптимістичний сценарій передбачає швидке подолання поширення коронавірусу. Кризовий - розгортання другої хвилі зараження і глобальну фінансово-економічну кризу.

За кризовим сценарієм прогнозується падіння ВВП в 2021 році на рівні 5-7% з подальшим помірним зростанням в середньому за період 2022-2024 роки на рівні 2,5% щорічно.

Очікується, що менш як 50% мігрантів повернуться на роботу за межами України. Ринок праці (безробіття) буде рости. Прогнозуються низькі обсяги інвестицій і споживання, що не дозволить вийти на допандемічний рівень, а дефіцит бюджету буде зростати.

За оптимістичним сценарієм прогнозується прискорене зростання економіки вже починаючи з 2021 року, що дозволить в кінці 2024 року перевищити рівень розвитку 2019 року на 17,4%. В середньому за період 2021-2024 роки зростання ВВП прогнозується на рівні 5,4% на рік з прискоренням зростання до 6,5% в 2024 році.

Також прогнозують, що понад 90% мігрантів повернуться на роботу за межами України. Ринок праці (безробіття) буде знижуватися і вийде на допандемічний рівень. Очікується швидке нарощування обсягів інвестицій, споживання і експорту. Дефіцит бюджету буде знижуватися і вийде на допандемічний рівень.

Нагадаємо, у Кабміні очікують, що економіка почне підніматися вже влітку.

Також Шмигаль представив топ-ініціативи програми стимулювання економіки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: