Мінекономіки просить 18 мільйонів з COVID-фонду на огляд ОПК

Читать на русском
Мінекономіки просить Кабмін виділити 18 мільйонів гривень з антикоронавірусного фонду на огляд ОПК.
bank.gov.ua

Мінекономіки звернулося до Кабміну з проханням виділити кошти на фінансування науково-методичного забезпечення огляду оборонно-промислового комплексу.

Про це йдеться в листі Мінекономіки до Кабміну, який оприлюднила експертна організація StateWatch. Сам лист було направлено на початку травня.

У Раді хочуть заслухати міністра фінансів щодо витрат з «антикоронавірусного» фондуВерховна рада в найближчу п'ятницю, 18 червня, планує заслухати міністра фінансів і представників МОН щодо ситуації з ЗНО-2020.

Таке прохання в Мінекономіки аргументують тим, що за бюджетною програмою, яка передбачає науково-методичне забезпечення проведення огляду ОПК, було зменшено витрати в повному обсязі, - 18 млн грн. Зараз зберігається потреба їх відновлення.

Як повідомляється, мова йде про програму «Дослідження, прикладні наукові та науково-технічні розробки, виконання робіт за державними цільовими програмами і державним замовленням, підготовка наукових кадрів та фінансова підтримка розвитку наукової інфраструктури у сфері економічного розвитку».

У міністерстві наголошують - відсутність фінансування даної програми призведе до зриву ряду робіт по виконанню державних цільових програм і завдань. Крім того, стан ОПК є одним з найважливіших пріоритетів держави, так як є одним із джерел надходження до бюджету коштів від поставок високотехнологічної продукції на світовий ринок.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін погодився виділити 2,7 млрд грн на доплати працівникам поліції, які задіяні в боротьбі з пандемією. Гроші також були взяті з COVID-фонду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: