США почали виведення військ з території Іраку

Читать на русском
США почали виведення своїх військ з 15 військових баз, що знаходяться на території Іраку, повідомив член комітету з оборони і безпеки іракського парламенту Алі аль-Ганімі..

США почали виведення своїх військ з 15 військових баз, що знаходяться на території Іраку.

Про це в понеділок повідомив телеканал Sky News Arabia з посиланням на члена комітету з оборони і безпеки іракського парламенту Алі аль-Ганімі.

Як уточнив аль-Ганімі, «Сполучені Штати почали залишати Ірак, а американські сили почали де-факто виводитися з 15 військових баз», розташованих на території країни. Депутат також зазначив, що «американці обмежили свою присутність двома великими базами». Він уточнив, що це база поблизу міста Ербіль на півночі країни, а також авіабаза Айн аль-Асад, розташована в провінції Анбар в 180 км на захід від Багдада.

За словами аль-Ганімі, США бажають закріпитися на цих двох базах, проте «парламент країни і іракський народ наполягають, щоб американські війська були виведені з усіх баз».

Офіційних коментарів американської сторони з приводу виведення сил США з 15 військових об'єктів в Іраку поки не надходило.

Раніше, військова база з американським контингентом потрапила під ракетний обстріл на півночі Іраку.

Нагадаємо, США домагаються від Іраку дозволу на розміщення протиракетного комплексу Patriot для захисту американських військових після ракетного удару Ірану 8 січня.

Також відзначимо, Помпео заявив про одного постраждалого під час обстрілу посольства США в Багдаді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: