Кулеба закликав Євросоюз посилити тиск на Росію

Читать на русском
ЄС має посилити тиск на Росію за грубі порушення прав людини і міжнародного права в Криму. Про це заявив сьогодні міністр закордонних справ України.
Радіо Свобода

ЄС має посилити тиск на Росію за грубі порушення прав людини і міжнародного права в Криму.

Про це заявив сьогодні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час засідання глав зовнішньополітичних відомств країн ЄС, пише пресслужба МЗС.

Україна та Угорщина: чи покращаться відносини після візиту Кулеби до БудапештаКоманді Зеленського буде складно поліпшити відносини з Угорщиною, оскільки запропоновані альтернативи Будапешт не влаштовують, вважає експерт.

Кулеба назвав неприпустимим наміри Кремля провести референдум в окупованому Криму, адже це суперечить нормам міжнародного права, і закликав посилити тиск на Москву.

«Для того, щоб реально змінити ситуацію, міжнародний, політичний, військовий і економічний тиск на Москву має посилюватися і ставати більш згуртованим. І так має тривати до повної деокупації Криму», - підкреслив він.

Відзначимо, в цьому році в Росії відбудеться референдум щодо внесення змін до конституції країни. Референдум планують провести й на території окупованого Криму, що суперечить міжнародному праву.

Раніше Кулеба повідомив, що голови зовнішньополітичних відомств України, Німеччини, Франції та Росії продовжать переговори в Нормандському форматі вже найближчим часом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: