Мін'юст відкрив платні камери ще в чотирьох СІЗО

Читать на русском
Зазначено, що вартість перебування в камері Харківського СІЗО за добу становить 1000 грн з людини; за тиждень - 3500 грн; за місяць - 3750 грн.

У Мін'юсті заявили про відкриття платних камер ще в чотирьох слідчих ізоляторах. Відповідна послуга нині доступна у Харківському, Сумському і Старобільському СІЗО, а також у Полтаві.

Про це повідомляє урядовий портал.

«Відсьогодні доступна послуга «платні камери» в Харківському, Сумському і Старобільському слідчих ізоляторах, а також в Полтаві», - повідомила заступник міністра юстиції Олена Висоцька.

Вона підкреслила, що отримані від цих послуг кошти надалі використовують для ремонтів приміщень слідчих ізоляторів, зокрема у звичайних (безкоштовних) камерах.

Платні СІЗО: чи відповідає ініціатива стандартам прав людиниПлатні камери в СІЗО порушують принцип рівності всіх перед законом і стандарти прав людини, вважає експерт.

Зазначено, що вартість перебування в камері Харківського СІЗО за добу становить 1000 грн з людини; за тиждень - 3500 грн; за місяць - 3750 грн.

У Сумському СІЗО вартість за добу становить 600 грн; за тиждень - 2000 грн; за місяць - 4100 грн. А вартість платної камери Старобільського СІЗО за добу - 750 грн; за тиждень - 2600 грн; за місяць - 3000 грн.

Крім того, в Полтавській установі виконання покарань (№ 23) вартість за добу становить 600 гривень з 1 людини; за тиждень - 2100 грн; за місяць - 3800 грн. Разом із тим після вироку суду перебування в поліпшених камерах не передбачене. Всього на цей час до проєкту приєдналося десять СІЗО.

Раніше Денісова виступила проти платних камер в СІЗО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: