МВФ схвалив програму допомоги Україні

Читать на русском
Рада директорів Міжнародного валютного фонду у вівторок, 9 червня, схвалила програму Stand-By для України обсягом 5 млрд доларів.

Рада директорів Міжнародного валютного фонду у вівторок, 9 червня, схвалила програму Stand-By для України обсягом 5 млрд доларів.

Про це йдеться на сайті МВФ.

Програма розрахована на 18 місяців.

«Нова програма спрямована на те, щоб допомогти Україні впоратися з проблемами пандемії COVID-19 шляхом забезпечення платіжного балансу та бюджетної підтримки, зберігаючи при цьому досягнення та просуваючи невеликий набір ключових структурних реформ, щоб гарантувати, що Україна готова повернутися до зростання, коли криза закінчиться», - повідомили в МВФ.

Як зазначається, перший транш за новою програмою буде перераховано відразу ж після схвалення програми. Сума в 1,9 млрд доларів надійде до державного бюджету України для покриття дефіциту, який збільшився в умовах карантину та падіння економіки.

Другий транш за програмою Україна отримає до кінця року, якщо буде дотримуватися взятих на себе зобов'язань. Всього до кінця 2020 року планується два транші на загальну суму 3,5 млрд доларів. Третій транш надійде у 2021 році.

Раніше Міжнародний валютний фонд включив до порядку денного засідань питання про схвалення 18-місячної програми Stand-By для України.

Також нагадаємо, Україна виконала всі умови з боку МВФ для отримання фінансування за новою програмою.

У Кабміні прогнозували, що перший транш може бути виділений після 5 червня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: