CША відмовилися надавати дані щодо запуску ракети по MH17 – ЗМІ

Читать на русском
CША відмовилися надавати супутникові дані про запуск ракети по літаку MH17, який збили над Донбасом у 2014 році.

CША не захотіли надавати супутникові дані про запуск ракети по літаку MH17, який був збитий над Донбасом в 2014 році. Був показаний тільки знімок, аби звірити його з інформацією в меморандумі.

Про це заявили представники суду Нідерландів під час засідання у цій справі, яке проходить в понеділок, 8 червня, пише «РБК-Україна».

Затримання Харченка в «ДНР»: як це вплине на подальший розгляд справи МН17Затримання в окупованому Донецьку підозрюваного у справі про збиття МН17 Леоніда Харченка підтверджує причетність РФ до катастрофи, вважає експерт.

Відзначається, що супутникові знімки, на яких видно пуск ракети Бук по Боїнгу MH17, показали спецслужбам Данії. Попри це, дані, що належать США, не будуть розсекречені і долучені до справи. Замість цього в справі буде меморандум, в якому описуються деталі трагедії.

Одночасно представнику прокуратури показали знімок, а також дозволили звірити його з інформацією, яка вказана в меморандумі. Він підтвердив, що все описано правильно.

Раніше п'ять країн закликали РФ співпрацювати зі слідством.

Нагадаємо, авіалайнер Boeing 777-200ER авіакомпанії Malaysia Airlines виконував плановий рейс MH17 влітку 2014 по маршруту Амстердам-Куала-Лумпур, але приблизно через 2 години і 49 хвилин після зльоту був збитий ракетою серії 9М38, випущеної з зенітно-ракетного комплексу Бук. Частини літака впали в районі населених пунктів Грабово, Розсипне, Петропавлівка. Загинули всі, хто знаходився на його борту - 298 осіб, переважно громадяни Нідерландів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: