Бази відпочинку можуть відкрити з 10 червня, але не по всій країні – МОЗ

Читать на русском
Бази відпочинку в Україні можуть почати роботу вже з 10 червня, проте тільки в тих областях, де МОЗ дозволяє пом'якшити карантин.

Бази відпочинку з 10 червня зможуть почати роботу тільки в тих регіонах, де дотримані всі умови для чергового етапу послаблення карантину.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов на брифінгу 8 червня.

Дитячі табори цього літа відкривати не можна – ЛяшкоДитячі табори в Україні влітку 2020 року можуть не відкрити. Головний санітарний лікар вважає, що не можна наражати дітей на небезпеку інфекційних захворювань.

«Згідно з нашим планом виходу з карантину, наступний етап починається з 10 червня. Цей етап передбачає, в тому числі, початок функціонування баз відпочинку. Всі ці бази відпочинку можуть функціонувати з дотриманням правил, встановлених МОЗ, вони всі вже є на сайті, всі можуть з ними ознайомитися», - сказав він.

При цьому міністр підкреслив, що відкриття баз відпочинку в різних областях залежить від епідеміологічної ситуації в конкретному регіоні.

«Що стосується конкретного розташування бази відпочинку, в залежності від регіону, ви знаєте, що у нас на території країни діє адаптивний карантин і при досягненні показників, які діють на території тієї чи іншої області, якщо є можливість переходу до наступного етапу, тобто етап, в якому передбачено відкриття баз відпочинку, то в такому випадку вони починають працювати», - нагадав Степанов.

Нагадаємо, з 5 червня в Україні дозволили відкрити кафе і ресторани.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: