Три місяці роботи Кабміну: чи ефективно працював уряд

Читать на русском
Віктор Таранполітичний експерт

Попри те, що уряд Дениса Шмигаля працює три місяці, Верховна рада повернула на доопрацювання програму дільності Кабінету міністрів. У коментарі «Слово і діло» голова центру «Ейдос», політолог Віктор Таран відзначив, що за час роботи Кабміну впали всі можливі показники й результати варто оцінювати, як негативні.

«Оцінку уряду дала так звана монобільшість, яка відправила на доопрацювання програму свого уряду. І цю оцінку дали навіть не опозиційні фракції, а монобільшість. Це означає, що уряд не має ані програми, ані стратегії, ані бачення», – сказав Таран.

На думку експерта, за час тримісячної роботи Дениса Шмигаля спостерігалося падіння за всіма показниками.

«Це падіння показників промисловості, падіння ВВП, падіння зборів ЄСВ, подальша конфронтація із ФОПами та підприємцями, конфронтація із профспілками», – сказав політолог.

Таран підкреслив, що епідемія коронавірусу не може бути виправданням негативних показників роботи уряду через те, що урядовці уникали консультацій з експертами та бізнес-середовищем.

«Уряд провалив всю комунікацію на цьому етапі й це вплинуло на те, що нічого не було зроблено. Помилка в іншому – треба було об’єднуватися в інтересах України», – сказав Таран.

«Слово і діло» продовжує відстежувати обіцянки Кабінету міністрів Дениса Шмигаля. За три місяці роботи прем'єр і члени уряду дали 462 обіцянки (у це число не входять обіцянки з програми діяльності), виконали – 104, провалили – 32.

Також ми писали, скільки міністри заробили в квітні та скільки коштів задекларували за 2019 рік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: