У Латвії завершується надзвичайний режим

Читать на русском
У Латвії режим надзвичайної ситуації, запроваджений у зв'язку з епідемією коронавірусу, перестане діяти з 9 червня.

У Латвії режим надзвичайної ситуації, запроваджений у зв'язку з епідемією коронавірусу, перестане діяти з 9 червня.

Про це в четвер, 4 червня, повідомив прем'єр-міністр Крішьяніс Каріньш на позачерговому засіданні уряду, повідомляє видання Delfi.

У свою чергу, міністр охорони здоров'я Ілзе Вінькеле уточнила на прес-конференції, що, починаючи з 10 червня, в одному приміщенні можуть перебувати до 100 осіб, а на вулиці на одному заході - до 300.

Зараз продовжує діяти правило, що забороняє і в приміщенні, і на вулиці збиратися більше 25 осіб. Якщо кількість хворих не збільшиться і часткове відкриття кордонів не призведе до нових спалахів, у липні планується дозволити вуличні заходи за участю до 1000 осіб.

Наступним кроком може бути дозвіл заходів за участю до 250 осіб у приміщенні. За словами міністра, дозвіл на заходи з великою кількістю людей не скасовує обов'язкову дезінфекцію рук і дотримання дистанції. Вона закликала на заходи ходити в масці.

Зараз в уряді йде дискусія і про можливе пом'якшення обмежень для кафе і ресторанів. Ймовірно, в червні пом'якшать обмеження для зовнішніх терас - за одним столом зможе сидіти більше людей, хоча дистанцію в два метри між столами дотримуватися все одно доведеться.

Усередині приміщень, вважає Вінькеле, має зберегтися правило, за яким на одну людину має припадати, мінімум, чотири квадратних метри.

Раніше уряди Латвії, Литви та Естонії досягли домовленостей щодо відкриття внутрішніх кордонів вже з 15 травня.

Також у Литві заявили про плани відновити авіасполучення, яке було припинено через пандемію коронавірусу, вже в середині травня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: