Карантин у Литві продовжили ще на два тижні

Читать на русском
Карантинні заходи в Литві будуть продовжені до 11 травня, однак вже з початку наступного тижня для частини підприємців запроваджуються деякі послаблення.

Карантинні заходи в Литві будуть продовжені до 11 травня, однак вже з початку наступного тижня для частини підприємців запроваджуються деякі послаблення.

Відповідне рішення ухвалив уряд країни, повідомляє BNS.lt.

З понеділка, 27 квітня, влада дозволила відкрити музеї, бібліотеки, вуличні кафе, перукарні та салони краси, а також магазини, що розташовані в торговельних центрах.

У республіці все ще заборонена діяльність ресторанів, закладів громадського харчування, кафе, барів, нічних клубів та інших місць розваг. Однак, відповідно до останніх розпоряджень Кабміну, ці обмеження не діють при продажу їжі на винос або при її доставці фізичним і юридичним особам іншими способами, а також в ситуаціях, коли громадське харчування організовано на відкритих майданчиках.

Надання послуг краси заборонено. Ця заборона не поширюється на послуги з догляду за волоссям та нігтями, якщо потік клієнтів і інших відвідувачів обмежений. Для цього площа приміщення повинна становити не менше десяти квадратних метрів на людину або ж послуги повинні надаватися одночасно не більше ніж одному клієнту.

Під час карантину громадяни країни тепер можуть відвідувати майданчики для гольфу, тенісу, спортивні майданчики, відкриті зоопарки, ботанічні сади, а також бібліотеки і музеї.

Крім того, уряд вирішив пом’якшити заходи щодо торговельних точок — тепер жителі Литви зможуть відвідувати і ті з них, які розташовані в торговельних центрах. Однак контроль за покупцями повинен здійснюватися не тільки в самому магазині, але і в коридорах ТЦ.

Також влада дозволила роботу деяким організаціям, наприклад, тепер можна проводити іспити з водіння транспортних засобів і авіаційної підготовки.

Як відомо, в Литві запровадили карантин з 16 березня на два тижні, потім влада продовжила його до 13 квітня. Потім його продовжили до 27 квітня.

Згідно з останніми даними в Литві інфіковані 1370 осіб, померло 38, вилікувалися — 357.

Нагадаємо, Кабмін продовжив карантин в Україні до 11 травня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: