У в'язниці Кропивницького помер ув'язнений з коронавірусом

Читать на русском
У колонії №6 міста Кропивницький помер ув'язнений, у якого було діагностовано коронавірусну інфекцію.

У колонії №6 міста Кропивницький помер ув'язнений, у якого було діагностовано коронавірусну інфекцію.

Про це повідомила уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook в п'ятницю, 5 червня.

За її словами, 14 травня чоловік потрапив до лікарні №4 Кропивницького через погане самопочуття. З діагнозом «гостре запалення легенів» його перевели в інфекційну лікарню №1, де на наступний день зробили тест на коронавірус, який показав негативний результат.

Через п'ять днів чоловіка виписали з лікарні і помістили на ізоляцію в окрему камеру в медичну частину колонії. Через супутні хронічні хвороби ув'язнений перебував у важкому стані.

«Зважаючи на обставини, керівництвом колонії було прийнято рішення про направлення його 1 червня в лікарню з метою підготовки висновків лікарів про його звільнення від відбування покарання за станом здоров'я», - зазначила Денісова.

Також 3 червня в'язню зробили ПЛР-тест, який показав позитивний результат, але 4 червня він помер.

Усім контактним особам, в тому числі трьох фельдшерам і вісьмом засудженим, які були в медчастині, зробили тести. Вони перебувають в ізоляції. Також на самоізоляції - 12 працівників конвою, які також будуть протестовані.

Денісова вважає, що смерть ув'язненого є наслідком неналежної організації і контролю за карантинними заходами, а також фактичне ігнорування виконання наданих рекомендацій.

Вона звернулася до Офісу генпрокурора, Мін'юсту і МОЗ з проханням провести перевірку за фактом смерті ув'язненого, а також негайно забезпечити проведення тестування всіх працівників і в'язнів у пенітенціарних установах, де були зафіксовані підозри і випадки захворювань на коронавірус.

Нагадаємо, в Україні на ранок 5 червня лабораторно підтверджено 25 963 випадки COVID-19, за добу - понад півтисячі нових.

На ранок п'ятниці, 5 червня, у світі 6 601 349 осіб інфіковано COVID-19. Загальна кількість померлих від інфекції складає 389 645 особи. Одужали 2,8 млн людей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: