Київ незаконно скасував підсумкову атестацію випускників – МОН

Читать на русском
Влада Києва незаконно скасувала підсумкову атестацію випускників у формі Зовнішнього незалежно оцінювання (ЗНО). Дане рішення не підлягає виконанню.

Влада Києва незаконно скасувала підсумкову атестацію випускників у формі Зовнішнього незалежно оцінювання (ЗНО). Дане рішення не підлягає виконанню.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки України.

Міністерство зазначає, що наказ Департаменту освіти та науки КМДА про скасування державної підсумкової атестації для випускників у формі ЗНО - недійсний і не підлягає виконанню.

Зокрема, наказ мали зареєструвати в територіальному органі Мін'юсту, а виконати його можна тільки після офіційного опублікування.

Крім того, згідно з Конституцією, органи влади та посадові особи мають діяти на підставі законодавства. На сьогодні воно не наділяє МОН або місцеві органи виконавчої влади повноваженнями звільняти учнів від підсумкової атестації у формі ЗНО.

Також підкреслюється, що випускники отримують атестати про повну загальну середню освіту на підставі результатів річного оцінювання та державної підсумкової атестації.

Раніше ПТУ зобов'язали дистанційно провести атестацію випускників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: