Відмова Швеції від карантину виявилася марною для порятунку економіки

Читать на русском
Відмова Швеції від жорстких карантинних заходів під час пандемії коронавірусу для підтримки економіки не показала відчутних результатів.

Відмова Швеції від жорстких карантинних заходів під час пандемії коронавірусу для підтримки економіки не показала відчутних результатів.

Про це пише Financial Times.

Влада Швеції, на відміну від інших скандинавських країн, лише рекомендувала заходи обмежувального характеру і на законодавчому рівні ніяк їх не регулювала. На такий крок країна пішла, щоб підтримати економіку.

На думку головного економіста Handelsbanken Христини Німан, Швеція в результаті пандемії, можливо, постраждає не менше, ніж решта Європи.

Падіння показників економічної активності в країні було «безпрецедентним», вважає Девід Окслі, старший аналітик Capital Economics.

ВВП Швеції в довгостроковій перспективі може скоротитися на 7-10%, пише газета, посилаючись на прогнози Riksbank, а це катастрофічні цифри для країни.

Проте, за оцінками аналітиків, країна має деякі переваги перед іншими європейськими державами, так як в них тільки починають знімати обмеження, а в Швеції економічні процеси не зупинялися.

За даними ВООЗ, в Швеції зафіксовано понад 30 тис. випадків захворювання на коронавірус, померли понад 3,6 тис. пацієнтів. При цьому в сусідній Норвегії число підтверджених діагнозів COVID-19 становить 8197, а у Фінляндії - 6347. Кількість жертв в обох країнах не перевищує 300 людей.

Нагадаємо, в Україні підтвердили 18 616 випадків захворювання на коронавірус.

На ранок понеділка, 18 травня, у світі 4 713 620 інфікованих COVID-19. Загальна кількість померлих від інфекції складає 315 185 осіб. Одужали 1,7 млн хворих.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: