Рада підтримала в першому читанні посилення відповідальності пішоходів

Читать на русском
Парламент ухвалив за основу законопроект номер 2697, яким пропонується підвищити відповідальність пішоходів за порушення правил дорожнього руху, а також законопроект, що зобов'язує пішоходів користуватися світловідбивачами в темний час доби або в умовах недостатньої видимості.

Парламент ухвалив за основу законопроект №2697, яким пропонується підвищити відповідальність пішоходів за порушення правил дорожнього руху, а також законопроект, що зобов'язує пішоходів користуватися світловідбивачами в темний час доби або в умовах недостатньої видимості.

Відповідне рішення підтримали 277 народних депутатів.

Спільна відповідальність: як зміняться правила дорожнього руху для пішоходівНародні депутати планують низку суттєвих змін у правилах дорожнього руху для пішоходів. За яких умов громадяни стануть відповідальніше ставитися до безпеки на дорогах – дізнавався політолог Олександр Радчук.

Зокрема, метою ухвалення акту є підвищення ефективності впливу на дисципліну пішоходів як учасників дорожнього руху, а також покращення рівня безпеки на автошляхах.

При цьому пропонується посилити адміністративну відповідальність для пішоходів, які своїми діями порушують правила дорожнього руху, у тому числі перебуваючи у стані сп’яніння. Пропонується:

  • за непокору пішоходів сигналам регулювання дорожнього руху, перехід проїзної частини у невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються, невиконання інших правил дорожнього руху встановити штраф у розмірі 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 255 грн (раніше за такі порушення могли отримати попередження або штраф у 3 неоподатковані мінімуми доходів);
  • за ті самі порушення, вчинені особами у стані сп’яніння, штраф у розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 510 грн(раніше – 8 неоподатковуваних мінімуми доходів);
  • за порушення, що спричинили створення аварійної обстановки, штраф у розмірі 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 680 грн або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин.

Нагадаємо, з 1 червня запрацювала система автоматичної фотовідеофіксації порушень ПДР.

Камери встановлені в місті Києві та на автомагістралях Київської області у місцях концентрації ДТП із тяжкими наслідками.

За перші 17 годин роботи системи автофіксації порушень ПДР у Києві зафіксовано понад 35 тисяч подій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: