Рада ухвалила закон про інвентаризацію лісів

Читать на русском
Верховна рада ухвалила закон про національну інвентаризацію лісів, оскільки їх облік не проводили вже дев'ять років.

Парламент на засіданні 2 червня ухвалив у другому читанні та в цілому законопроект про національну інвентаризації лісів.

За проєкт закону проголосували 322 нардепи.

Кабмін планує створити нові робочі місця в лісовій галузіРобота в Україні. У Кабміні анонсують додатково 2,5 тисячі нових робочих місць у лісовій галузі.

Як сказано в пояснювальній записці до закону, підставою для інвентаризації є відсутність у держави актуальної інформації щодо обсягів лісів, оскільки востаннє проводився їх облік у 2011 році.

Порядок проведення національної інвентаризації лісів затверджується Кабміном. Особи, уповноважені на проведення національної інвентаризації лісів, мають право під час обстежень перебувати на земельних ділянках усіх форм власності.

Тепер уряд у шестимісячний строк із дня опублікування цього закону має забезпечити ухвалення нормативно-правових актів, необхідних для реалізації ініціативи.

Нагадаємо, раніше в Держлісагентстві заявили, що незаконні вирубки лісів зменшилися на третину.

Також повідомлялося, що Держлісагентство взялося за створення нових робочих місць у різних регіонах України. Як заявляли в Кабміні, в лісовому господарстві України планують працевлаштувати кілька тисяч осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: