ЄІБ надасть Україні кредит на енергоефективність громадських будівель

Читать на русском
Україна і Європейський інвестиційний банк уклали угоду про співпрацю, яка передбачає підтримку проектів з енергоефективності громадських будівель.

Україна і Європейський інвестиційний банк уклали угоду про співпрацю, яка передбачає підтримку проектів з енергоефективності громадських будівель.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад і територій.

Іноземні інвестиції: хто і куди вкладав гроші в Україні останні чотири рокиРосійські інвестиції скоротились, але потік офшорних грошей з Кіпру не припинявся. Найбільше інвестори вкладали у фінансовий сектор, торгівлю та нерухомість.

Угоду підписали 2 червня напередодні зустрічі донорів Трастового фонду Східного партнерства з технічної допомоги (EPTATF).

Фонд надасть 150 тис. євро, щоб підтримати імплементацію цієї угоди.

Очікується, що в цілому проект з енергоефективності громадських будівель в Україні буде підкріплений кредитом в 300 млн євро від ЄІБ і грантовими внесками Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та навколишнього середовища (Фонд Е5Р) і ЄС на додаток до консультаційних послуг.

Проект підвищить енергоефективність тисячі будівель, переважно дитячих садків, лікарень і шкіл. Він допоможе запобігти викидам понад 1 млн тонн двоокису вуглецю (CO2). Результатами проекту скористаються 2,5 млн жителів України. Шляхом включення заходів в боротьбі з COVID-19 проект покращить середньострокову стійкість громадських будівель, зокрема лікарень, до пандемії.

Перший заступник міністра розвитку громад і територій України Василь Лозинський пояснив, що кредит 300 млн матиме тривалий термін погашення. Він розрахований для впровадження широкомасштабної термомодернізації будівель громадського сектора.

Зокрема, термомодернізацію здійснюватимуть шляхом встановлення сучасного обладнання з енергоефективності, лічильників та систем управління, модернізації систем опалення, вентиляції та освітлення тощо.

Раніше Україна попросила у ЄІБ 200 мільйонів на розвиток громадського транспорту.

Нагадаємо, інвестиції в економіку України суттєво скоротилися.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: