У ВСУ зафіксували 20 нових випадків коронавірусу

Читать на русском
У Збройних силах України за останню добу зафіксували 20 нових випадків захворювання на коронавірус, загалом хворіють 107 осіб.

У Збройних силах України за останню добу зафіксували 20 нових випадків захворювання на коронавірус, загалом хворіють 107 осіб.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

«У Збройних силах України тривають планові заходи щодо недопущення розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19. Так, станом на 10.00 30 травня в Збройних силах України хворіє 107 осіб на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2. Всього за час пандемії одужало — 111 осіб, летальних випадків — 3. На ізоляції (в тому числі самоізоляція) перебуває 452 осіб. Кількість військовослужбовців, у яких закінчується ізоляція найближчих три доби — 45 особа. За минулу добу зареєстровано двадцять нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19», - йдеться у повідомленні.

Вказано, що у закладах охорони здоров’я перебуває 13 осіб:

  • у Військово-медичному клінічному центрі Центрального регіону — 1 військовослужбовець;
  • у Чернівецькому військовому госпіталі та Київській міські клінічній лікарні — по 1 працівнику ЗС України;
  • у лазареті військової частини (Харківська область) перебуває 10 військовослужбовців.

«Стан здоров’я пацієнтів задовільний. Отримують необхідне лікування. У військовослужбовців Харківської області симптоми захворювання відсутні», - повідомили у пресслужбі.

Вказано, що ще 7 осіб лікуються дома під наглядом медичної служби. Їх стан здоров’я також задовільний, а перебіг захворювання легкий.

«Аналіз захворювань серед військовослужбовців та цивільного населення свідчить про те, що найчастіше інфекція поширюється під час епізодичних зустрічей з найближчими людьми (друзями та рідними), що не входять до кола осіб, з якими ви спілкуєтеся щодня або мешкаєте разом», - додали у пресслужбі.

Нагадаємо, в Україні за останню добу лабораторно підтвердили 393 нових випадків зараження коронавірусною інфекцією.

У світі станом на ранок суботи загальна кількість померлих внаслідок зараження коронавірусною інфекцією, складає 364 933 особи, одужали 2 493 792.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: