У Мінфіні відреагували на ситуацію з блокуванням КПП «Тиса»

Читать на русском
Інцидент з блокуванням контрольно-пропускного пункту «Тиса» в Закарпатській області пов'язаний зі спробою ввезення контрабандних товарів на територію України.

Інцидент з блокуванням контрольно-пропускного пункту «Тиса» в Закарпатській області пов'язаний зі спробою ввезення контрабандних товарів на територію України.

Для вирішення конфліктної ситуації в Закарпатську область терміново відправлений виконуючий обов'язки Державної митної служби Ігор Муратов. Про це повідомили в пресслужбі Міністерства фінансів України.

Відзначається, що на цей час на КПП утворилися кілометрові черги через відмову деяких водіїв і пасажирів автомобілів декларувати товари, які ввозяться на територію України. Також водіям запропонували передати ці товари на митний склад. На ці умови погодилися лише декілька водіїв.

«Це чергова спроба перетнути кордон незаконним шляхом і завезти контрабандні товари. Однак ці схеми більше не спрацюють. Як раніше вже не буде. І до цього мають звикати всі», - зазначив заступник міністра фінансів Юрій Драганчук.

Він також повідомив, що в рамках реформи вже посилено контроль за роботою митниць, а також йде оцінка методів роботи митників.

«У нас розроблений чіткий план заходів щодо протидії контрабанді та незаконному ввезенню товарів. І він поступово втілюється в життя», - сказав Драганчук.

Відзначимо, конфліктна ситуація на КПП «Тиса» склалася після того, як 30 травня деякі водії намагалися нелегально ввезти на територію України певні товари. Згодом прикордонники відмовили у в'їзді кільком транспортним засобам.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: