У мережі обговорюють стрілянину в Броварах

Читать на русском

У Броварах відбулося масова стрілянина між маршрутниками. Слово і діло зібрало реакцію соцмереж.

У Броварах вранці 29 травня сталася стрілянина за участю близько 100 осіб. За даними поліції, конфлікт стався між підприємцями, які займаються пасажирськими перевезеннями, і нелегальними перевізниками.

Унаслідок конфлікту три людини зазнали поранень, за останніми даними, 20 осіб затримали. Поліція відкрила справу за статтею «Хуліганство». Відео стрілянини можна подивитися тут.

«Слово і діло» подивилося, що в соціальних мережах думають про інцидент.

«У Броварах перевізники-маршрутники влаштували масову розбірку зі стріляниною. Ось і спливають наслідки карантинних заходів із зупиненим транспортом. Рекомендую також ознайомитися із прайсом на тіньові перевезення. Є що поділити. І це тільки те, що голосно сталося. А тишком у цій сфері «свято» триває третій місяць», – написав Сергій Щербина.

«Усе це яскравий приклад дерегуляції від Олексія Гончарука. У минулому маршрути розподіляла комісія при губернаторі. Реформатори вважали, що така форма призводить до корупції, і ухвалили рішення дерегулювати цю сферу. Щоб не губернатори розподіляли маршрути між маршрутниками, а самі автоперевізники домовлялися один з одним. Про те, як ці домовленості відбуваються в реальності, вся країна побачила сьогодні вранці», – написала Світлана Крюкова.

«Це черговий симптом, що ніякого «біг бро» у вигляді Авакова, який забезпечував би Зеленському стабільність, немає. І на Київ зважають все менше, ніж зазвичай. Хріново для Зеленського, катастрофічно для країни. Не знаю, що ще потрібно, щоб Аваков пішов у відставку. Але й ця подія сама по собі навряд каталізує процес його відставки», – зазначив Роман Кулик.

«Масова стрілянина в Броварах показує, що влади в Україні просто немає. Кожен робить, що хоче. Відцентрові тенденції настільки потужні, що десятки людей серед білого дня в житловому комплексі можуть стріляти. І знають, що їм за це нічого не буде. Бровари – це не просто одна історія. Це проекція можливого майбутнього, якщо в державі нічого не зміниться. І це серйозний привід замислитися для Зеленського, у якого є всі шанси увійти в історію як президент, при якому повернулися 90-ті», – написав Денис Рибачок.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прокоментував ранкову стрілянину в Броварах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: