Зведення штабу ООС 29 травня: 7 обстрілів, втрат немає

Читать на русском
На Донбасі 28 травня озброєні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню. Втрат серед українських військових в результаті обстрілів немає.

На Донбасі 28 травня озброєні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню. Втрат серед українських військових в результаті обстрілів немає.

Про це повідомляє штаб операції Об'єднаних сил у Facebook.

Відзначається, що бойовики застосовували заборонені мінськими домовленостями міномети калібрів 120 мм і 82 мм, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Карта ООС: ситуація на сході України на 27 травняСитуація на сході країни станом на 27 травня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«Українські воїни давали жорстку відповідь і придушували ворожий вогонь підручними засобами», - повідомили в штабі ООС.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід бойовики обстрілювали позиції українських військових поблизу Павлопіля, Широкино і Старогнатівки.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Північ російські найманці відкривали вогонь біля Кримського, і в околицях Богданівки. Зокрема, біля Кримського бойовики випустили 13 мін із міномета калібру 120 мм

За даними розвідки, 28 травня українські військові ліквідували одного і поранили чотирьох окупантів. Також був знищений один міномет противника.

З початку поточної доби російські збройні формування в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід неподалік населеного пункту Богданівка вели вогонь з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Втрат серед українських військових немає.

Нагадаємо, в РФ розчаровані підсумками відеоконференції ТКГ по Донбасу.

Також відзначимо, ОБСЄ зафіксувала розміщення 10 танків поблизу лінії розведення на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: