Карта ООС: ситуація на сході України на 27 травня

Читать на русском

Минулої доби, збройні формування Російської Федерації значно зменшили кількість обстрілів українських позицій, порівняно з попередньою добою.

Шість разів противник відкривав вогонь по опорним пунктам Об’єднаних сил, при цьому використовуючи наявне легке піхотне озброєння.

Захисники України своєчасно реагували на усі ворожі збройні провокації та прицільним вогнем по позиціях противника змушували його відмовитись від продовження обстрілів.

Під час обстрілу один український воїн отримав кульове поранення не сумісне з життям.

Підступні дії окупантів не залишилися безкарними. Прицільним вогнем у відповідь підрозділи Об’єднаних сил оперативно та жорстко реагували з наявних вогневих засобів.

За попередніми даними розвідки, 26 травня, українські військовослужбовці знищили одного російського найманця та ще одного поранили.

Всі порушення режиму припинення вогню зафіксовано на Донецькому напрямку, переважно у вечірній та нічний час.

Зокрема, вдень з автоматичних станкових гранатометів збройні формування Російської Федерації вели вогонь по наших позицій поблизу Водяного, а ввечері неподалік Новомихайлівки та Новотроїцького ворог обстріляв наші позиції зі станкових протитанкових гранатометів.

Крім того, поблизу Пищевика та двічі в районі Мар’їнки російські окупаційні війська обстріляли українські позиції з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: