До запуску пасажирського сполучення 42 поїзди – Криклій

Читать на русском
В Україні з 1 червня технічно готові розпочати пасажирське сполучення 42 поїзди. Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій

В Україні з 1 червня технічно готові розпочати пасажирське сполучення 42 поїзди.

Про це написав міністр інфраструктури Владислав Криклій у Telegram-каналі.

«Укрзалізниця» технічно готова розпочати пасажирське сполучення. До запуску з 1 червня готові 42 поїзди, їх кількість може бути збільшена», — написав міністр.

За його словами, те, коли і які рейси можуть відкритися, визначають обласні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Вони формують відповідне рішення щодо можливості послаблення карантину та відновлення сполучення.

«На сьогодні є рішення обласних комісій щодо відновлення сполучення в Харківській, Донецькій, Луганській, Одеській, Полтавській та Черкаській областях. Обласні комісії Чернівецької та Закарпатської областей не дозволили відновлення руху. Обласні комісії Тернопільської і Хмельницької областей дозволили запустити тільки приміське сполучення. Інші регіони ухвалять рішення додатково протягом 28-30 травня», — додав Криклій.

Він зауважив, що з 1 червня продаж проїзних документів може здійснюватися одразу за 90 днів до дати відправлення, а не за 45-60, як було раніше.

Нагадаємо, станом на учора, 27 травня, вже було призначено курсування 26 поїздів із 1 червня.

Також повідомлялося, що «Укрзалізниця» створює компанію для реорганізації вокзалів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: