У Китаї завершили перший етап тестів вакцини від коронавірусу

Читать на русском
Китайські вчені завершили перший етап випробувань вакцини проти COVID-19, які показали безпечність препарату і його здатність викликати імунну відповідь організму людини на вірус.

Китайські вчені завершили перший етап випробувань вакцини проти COVID-19, які показали безпечність препарату і його здатність викликати імунну відповідь організму людини на вірус.   У статті, опублікованій сьогодні на сайті медичного журналу The Lancet, вчені відзначають, що після закінчення 28 днів відкритих випробувань за участю 108 здорових дорослих людей були отримані «багатообіцяючі результати».

Остаточні підсумки будуть підведені за 6 місяців. Подальші випробування покажуть, наскільки ефективно імунна відповідь, що викликається вакциною, захищає від SARS-COV-2.

«Ці результати знаменують важливу віху. Випробування показали, що одна доза нової векторної вакцини проти COVID-19 на основі аденовірусу 5-го типу Ad5-nCoV за 14 днів виробляє специфічні антитіла і Т-клітини, що робить дану вакцину потенційним кандидатом для подальших досліджень», — заявила відповідальна за випробування професор Чень Вей з інституту біотехнологій в Пекіні.

«Разом з тим, нинішні результати слід інтерпретувати з обережністю. Виклики в розробці вакцини проти COVID-19 безпрецедентні, і здатність викликати імунну відповідь не обов’язково означає, що вакцина зможе захистити людей від інфекції. Результати відкривають багатообіцяючу перспективу в розробці вакцини проти COVID-19, однак ми все ще далекі від того, щоб така вакцина стала доступною всім», — додала Чень Вей.

Відзначимо, що крім вакцини лабораторія в Пекінському університеті розробляє ліки, яке, на думку місцевих медиків, здатне зупинити пандемію коронавірусу.

Дослідники стверджують, що ліки можуть не тільки скоротити час одужання інфікованих, але навіть забезпечити короткочасний імунітет від вірусу. Сунні Се, директор Пекінського інноваційного центру геномів при університеті, сказав, що препарат успішно застосовується на стадії тестування на тваринах.

«Коли ми вводили нейтралізуючі антитіла інфікованим мишам, через п’ять днів вірусне навантаження знижувалося в 2500 разів. Це означає, що наш потенційний препарат має терапевтичний ефект», — сказав Се.

У препараті використовуються нейтралізуючі антитіла, які виробляються імунною системою людини для запобігання зараження вірусом клітин, які команда Се виділила з крові 60 пацієнтів.

Як повідомлялося, у Словенії фахівці Національного інституту хімії приступили до тестування власної вакцини від нового коронавірусу на мишах.

Раніше італійські дослідники заявили про розробку першої у світі вакцини, здатної протистояти зараженню коронавірусом.

Нагадаємо, в ООН ухвалили резолюцію щодо майбутньої вакцини від коронавірусу.

Також повідомлялося, що президент Володимир Зеленський пообіцяв українським вченим 1 млн доларів за вакцину проти COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: