ВАКС закрив справу Корчак через закінчення строків

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання сторони захисту про звільнення від відповідальності колишньої очільниці Нацагентства.
Наталія Корчак

Вищий антикорупційний суд закрив кримінальне провадження за обвинуваченням колишньої голови Національного агентства з питань запобігання корупції Наталії Корчак у недостовірному декларуванні.

Таке рішення 26 травня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло» з посиланням на трансляцію суду.

Під час засідання Корчак подала клопотання про звільнення її від кримінальної відповідальності та закриття справи у зв'язку із закінченням строків давності. Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури не заперечував, оскільки дійсно строки для притягнення закінчилися у квітні 2020 року.

«Клопотання обвинуваченої Наталії Корчак про звільнення від кримінальної відповідальності і закриття кримінального провадження – задовольнити. Звільнити Корчак від кримінальної відповідальності і закрити кримінальне провадження у зв'язку із закінченням строків давності», – оголосив головуючий суддя.

За версією слідства, свекруха Корчак у 2016 році купила автомобіль за понад 540 тисяч гривень, однак фактично авто перебувало в постійному користуванні ексголови НАЗК та її чоловіка. Попри це, даний автомобіль повинен був зазначений в декларації, проте інформація про нього була відсутня.

Подання завідомо недостовірних відомостей у декларації або їх приховування карається штрафом від 2500 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин. Також обвинуваченого можуть позбавити волі на строк до двох років, із забороною обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, у справі Корчак оголосили обвинувальний акт та призначили її до розгляду.

Раніше НАБУ повідомило ексголові НАЗК про підозру. Також детективи завершили розслідування стосовно неї.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: