ВАКС відклав засідання в справі Корчак

Читать на русском
Через лікарняний судді колегії ВАКС було відкладено засідання за обвинуваченням колишньої керівниці Нацагентства.
Наталія Корчак

Суд відклав засідання в кримінальному провадженні за обвинуваченням колишньої голови Національного агентства з питань запобігання корупції Наталії Корчак у недостовірному декларуванні.

Про це журналісту «Слово і Діло» повідомили в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

За словами співрозмовника, один із суддів колегії захворів і тому засідання відклали.

За версією слідства, свекруха Корчак у 2016 році купила автомобіль за понад 540 тисяч гривень, однак фактично авто перебувало в постійному користуванні ексголови НАЗК та її чоловіка. Попри це, даний автомобіль повинен був зазначений в декларації, проте інформація про нього була відсутня.

Подання завідомо недостовірних відомостей у декларації або їх приховування карається штрафом від 2500 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин. Також обвинуваченого можуть позбавити волі на строк до двох років, із забороною обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, у справі Корчак оголосили обвинувальний акт та призначили її до розгляду. Раніше НАБУ повідомило ексголові НАЗК про підозру. Також детективи завершили розслідування стосовно неї.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: