Чумак прокоментував підозри ДБР у справі Порошенка

Читать на русском
Підозри п'ятому президенту Петру Порошенку, які підготувало ДБР, не були підписані Русланом Рябошапкою через те, що вони є необґрунтованими та фактично «висмоктані з пальця».

Підозри п'ятому президенту Петру Порошенку, які підготувало ДБР, не були підписані Русланом Рябошапкою через те, що вони є необґрунтованими та фактично «висмоктані з пальця».

Про це в інтерв'ю «Главкому» заявив Віктор Чумак, який призначений виконувачем обов'язки генпрокурора після відставки Руслана Рябошапки.

«Ми не гальмували жодної справи, але і не підписали жодної підозри, якщо вони не вивірені до останньої літери. Підозра - це ж не один листок, а сто сторінок, на яких описується конструкція злочину, щоб суд її схвалив. Якщо ж ти підписуєш необґрунтовану підозру і суд її такою визнає, ти так само відповідаєш в кримінальному порядку за незаконне притягнення до відповідальності», - сказав Чумак.

На його думку, підозри, які підготувало ДБР щодо Порошенка, неможливо було навіть виправити через юридичну нікчемність звинувачень.

«Було б що виправляти. Якщо фактів у слідства і в підозрі немає, їх не висмокчеш з пальця. Воно ж в суді потім все розвалиться», - заявив Чумак.

Чумак також нагадав, що він був політичним опонентом президента Порошенка, але це не привід підписувати незаконні документи.

«Ось завтра мені, як в.о. принесуть підозра Порошенку - і що робити? Скажуть - Чумак не підписує підозри Порошенку, тому що той йому заплатив. Але я не можу підписати незаконний документ», - додав Чумак.

Раніше в ДБР розповіли подробиці допиту Порошенка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: