У столичному метрополітені пояснили низький пасажиропотік

Читать на русском
Метро міста Києва в перший день відкриття після карантину напівпорожнє через те, що жителі столиці прислухалися до закликів міської влади.

Метро міста Києва в перший день відкриття після карантину напівпорожнє через те, що жителі столиці прислухалися до закликів міської влади користуватися громадським транспортом тільки в разі гострої потреби.

Про це повідомила прессекретар підземки Наталія Макогон, пише пресслужба метрополітену.   «Дійсно людей не багато. Тих звичних 1,5 мільйона, що ми бачили раніше в пік, зараз і близько немає. Ми це пояснюємо тим, що люди свідомо поставилися до закликів мера і до закликів метро і дійсно зараз користуються транспортом тільки в разі потреби», - сказала представник метрополітену.

Відкриття метро: чи безпечно користуватися підземним транспортомКористування метрополітеном є безпечним, проте варто уникати скупчення людей у годину пік, вважає експерт.
  Для пасажирів в метро зробили спеціальну розмітку для дотримання соціальної дистанції, і люди дотримуються рекомендацій МОЗ. Ще Макогон зазначила, що в метро пускають людей без рукавичок, носіння яких є рекомендацією. Обов'язковий тільки захист особи - маска або респіратор.   Підземка їздить у звичайному режимі - в пікові години інтервал між поїздами 1 хв 30 с, у міжпікові - 2-3 хв. Пасажиропотік моніторять в режимі реального часу.   У метро дезінфікують кожен поїзд перед кожним рейсом, а також всі пасажирські зони - вестибюлі та платформи станцій, касові вікна, турнікети, ручки дверей, поручні ескалаторів.   Працівники метро забезпечені засобами індивідуального захисту, а всюди на станціях розміщені інформаційні матеріали про обов'язковий масочний режим для пасажирів, важливість дотримання дистанції, рекомендації використовувати рукавички під час поїздок.   Нагадаємо, київський метрополітен відновив свою роботу 25 травня після тривалого карантину.

Раніше повідомлялося, що в Дніпрі відкриття метро відклали.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: