НАТО озвучило РФ умови повернення США до Договору про відкрите небо

Читать на русском
НАТО вважає, що США можуть переглянути рішення про вихід з Договору про відкрите небо, якщо Росія скасує обмеження на інспекційні польоти в районі Калінінграда і поруч з кордоном Грузії.

НАТО вважає, що США можуть переглянути рішення про вихід з Договору про відкрите небо, якщо Росія скасує обмеження на інспекційні польоти в районі Калінінграда і поруч з кордоном Грузії.   Про це в п'ятницю, 22 травня, повідомляється в пресрелізі за підсумками засідання Ради НАТО.

«Протягом багатьох років Росія вводила обмеження на польоти, несумісні з Договором, в тому числі обмеження на польоти над Калінінградом і обмеження на польоти в Росії поблизу її кордону з Грузією. Постійне вибіркове виконання Росією своїх зобов'язань за Договором про відкрите небо підірвало внесок цього важливого Договору в забезпечення безпеки і стабільності в євроатлантичному регіоні», - йдеться в заяві.

В організації запевнили, що дотримання пунктів договору - це найкращий спосіб збереження переваг даної угоди. І якщо Москва, на думку НАТО, повернеться до дотримання цього документа, то Вашингтон може переглянути своє рішення про вихід з цієї угоди.

Як відомо, 21 травня, президент США Дональд Трамп заявив про вихід із Договору про відкрите небо. Американський лідер не виключив, що можливе укладання нової угоди.

Нагадаємо, у жовтні минулого року ЗМІ повідомили про підписання США документа про вихід із Договору про відкрите небо.

Договір про відкрите небо (The Treaty on Open Skies) був підписаний 24 березня 1992 року в Гельсінкі 23 державами, що входять до складу Організації з безпеки і співробітництва в Європі (OБCE). Метою договору є сприяння зміцненню довіри між державами через вдосконалення механізмів контролю за військовою діяльністю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: