Не всі області можуть переходити до другого етапу пом'якшення карантину – ЦГЗ

Читать на русском
На сьогоднішній день 13 областей України можуть перейти до другого етапу пом'якшення карантину.

На сьогоднішній день тільки 13 областей України можуть переходити до послаблення карантину. У деяких регіонах скасовувати обмеження поки рано.

Про це заявив керівник Центру громадського здоров'я Ігор Кузін в середу, 22 травня, в коментарі LВ.ua.

В Україні з 25 травня відкривають метро й дитсадкиЗ 22 травня в Україні пустять додатковий громадський транспорт, а з 25 травня відновиться робота метро. Також будуть відкриті дитсадки.

«Ми подивилися по всім тим показникам, які були запропоновані Кабміном, за цими показниками є 13 областей, які на сьогоднішній день можуть переходити або готові до переходу на другий етап. Серед них такі області, як Сумська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська», - повідомив Кузин.

Він додав, що найближчим часом на сайті МОЗ і ЦГЗ буде оприлюднена загальна таблиця за всіма показниками, і вона буде щодня змінюватися, відображаючи готовність кожної області пом'якшувати карантин.

За словами Кузіна, рано говорити про пом'якшення карантину в Чернівецькій області.

«Там у них дуже складна ситуація, і хоч у них досить непогані охоплення за показниками тестування, але, на жаль, кількість зареєстрованих і нових випадків досить висока», - сказав Кузін.

Нагадаємо, з 22 травня і до 22 червня в Україні буде діяти адаптивний карантин. Регіони зможуть послаблювати обмеження в залежності від епідситуації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: