До Чернівецької області направили вертоліт для вивозу хворих на коронавірус

Читать на русском
До Чернівецької області направили санітарний вертоліт МВС. На ньому будуть перевозити хворих на коронавірус в лікарні інших регіонів.

До Чернівецької області через важку ситуацію з COVID-19 направили санітарний вертоліт, який буде перевозити пацієнтів в інші регіони в разі переповненості лікарень.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, передає пресслужба відомства в Facebook.

У Чернівецькій області медикам не вистачило грошей на доплати - СтепановМедики з 14 регіонів, які борються з коронавірусом, вже повністю отримали надбавки за березень, а решта регіонів - «застрягли в бюрократичній тяганині».

Він уточнив, що санітарний вертоліт МВС для транспортування хворих на коронавірус заступив в Чернівецькій області на цілодобове чергування.

«За рейс може перевозити 4-6 хворих на відстань до 1200 км. Якщо ситуація загостриться, а лікарні будуть перевантажені, область скористається цією перевагою», - зазначив Аваков.

У МВС розповіли, що цей вертоліт передала ДСНС. Він брав участь в миротворчих місіях ООН і останнього разу працював в Малі. Вертоліт обладнаний ізоляційною капсулою BIO-BAG EBV-30/40, біозахисними комплектами, знезаражувальним душем, ізоляційною камерою і спеціальним модулем, в якому фіксується капсула в польоті.

Нагадаємо, в середині травня мер Чернівців Олексій Каспрук заявив, що місцеві лікарні вже переповнені хворими на коронавірус.

За останніми даними, в Чернівецькій області за весь час епідемії зафіксували понад 2800 випадків COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: